"Usah Melatah Bila Diuji"

Assalamulaikum..kepada semua muslimin dan muslimat..pabila datang sesuatu perkara yang nak menjatuhkan kita janganlah kita melatah dan "give up" kerana Allah melarang perbuatan ini.

Ini jelas daripada firman Allah yang bermaksud:

Sebahagian besar ahli kitab inginkan supaya mereka dapat mengembalikan kamu kepada kekafiran setelah kamu beriman, kerana dengki yang (timbul) daripada diri mereka sendiri setelah nyata bagi mereka kebenaran. Maka maafkanlah dan biarkanlah mereka, sampai Allah mendatangkan perintah-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu.” - (Surah al-Baqarah, ayat 109)

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

Jangan kamu saling dengki mendengki, jangan kamu menipu pada jual beli, jangan kamu bermusuh, jangan kamu saling tidak bertegur sapa dan jangan kamu berjual beli di atas jual beli orang. Jadilah kamu semua hambah Allah yang bersaudara, jangan menzaliminya dan jangan menghinanya dan jangan memboikotnya. Takwa itu terletaknya di sini, sambil baginda menunjukkan ke dadanya 3 kali, mengikut kejahatan seseorang yang menghina saudara Muslimnya. Setiap individu Muslim ke atas Muslim yang lain itu diharamkan nyawanya, hartanya dan kehormatan saudara seagama dengannya.” - Riwayat Muslim

Dainurii Services

Meeting bersama hafiz hamidun dan pihak UITM

Salam...lama x update hehe sibuk skit..Semalam kami baru je pergi meeting dengan pihak uitm shah alam dan hafiz hamidun.Meeting bertujuan untuk membincangkan tentang program yang akan dianjurkan oleh Kolej Seroja Uitm tak lama lagi.Hafiz Hamidun akan menjadi pengcara majlis dan kami akan diundang untuk perform pada majlis tu..Alhamdulillah kalau dah rezeki tak ke mana..Kami dibayar..Syukur kerana nama Dainurii telah terpapar di mata luar..

Nak duit??

Salam..siapa nak duit?? ha...apa tunggu lagi.Bagi pandangan anda dalam perbincangan remaja dan isu-isu semasa..Setiap pandangan anda akan dibayar..kami dah cuba anda bila lagi..?? Free registeration..Untuk daftar klik kat gambar di bawah ini....Good Luck!!